Tisdag 3 mars

Grattis till P som fyller år idag! Det är tack vare dig som det blev en blogg!

TU har ett grymt tempo just nu och fixar och har sig med det mesta kring renoveringen. Igår träffade han Karo på lunchen och gick igenom hur vi ska fortsätta med de olika projekten. Bland annat kom de överens om att bredspackla upp hela sovrummet då tapeterna lossnat på vissa ställen och skarvarna är synliga på andra. Hela sovrummet och hallen inklusive taket var bredspacklat när jag kom hem igår och jag är så imponerad av hur slätt och fint de får det. Själv kletar man och sliter för att få till minsta lilla skarv och det tar en evighet. :)

TU har också diskuterat köket och fått offerter för golvläggning, montering av luckor, sänkning av tak samt vad det skulle kosta att göra den lilla toaletten. Den gjorde jag ju om i höstas och det skulle väl vara okej att ha det kvar med lite justeringar men nu när allt annat blir nytt och fräscht får man lust att göra om det också. Golvet är fult och skulle behöva fogas om, det är sprucket i kanterna vid väggarna och min putsvägg är inte helt hundra på vissa ställen. Jag tycker inte vi ska kosta på en helrenovering med vägghängd toalett och kakling men ett nytt golv i samma klinker som andra badrummet (fast mindre storlek) och målade putsväggar skulle kännas fräscht. Vill också byta ut toaletten som känns ofräsch. Detta behöver inte bli så fasligt dyrt då vi har det mesta av materialet som behövs över från den andra renoveringen. Spackel och fogar mm.

Vi gick förresten igenom fakturorna från Fredells i söndags och det är ganska stora mängder med bredspackel, flytspackel, finspackel, fog och allt vad det heter som burits upp i lägenheten. Fast det är många kilo som burits ner av TU också..

TU hann även med ett besök på Silvan igår och fick tag på en stoooor platta som nästan är identiskt med den vi gillar mest för köksgolvet och som han just nu förhandlar priset på. Kommer förhoppningsvis att hamna på halva kostnaden jämfört med den andra! Lägger in bild på den senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0