Byggfuskarna

Slängde ett öga på Byggfuskarna igår, TV4:s nya programserie med Martin Timell och Lennart Ekdal i jakt på byggföretag som fuskar och lämnar sina kunder med katastrofala hem och skulder. Det var ganska jobbigt att titta trots att vi inte ens varit i närheten av problem i den storleksordningen som fallen i programmet.

Läste ett råd från någon jurist/kunnare att inte söka hantverkare via nättjänster utan fråga sig runt bland bekanta istället. Bra byggare behöver inte annonsera efter jobb menade den här personen och jag är beredd att köpa det. Min erfarenhet av brabyggare.se är inte så positiv då vi blev telefonterroriserade av företaget som vi bröt avtalet med pga byggfel i köket tills vi tog bort det negativa omdöme vi skrivit om dem på siten. I programmet uppdagades att många av referenserna är falska på brabyggare. Släktingar och bekanta går in och lämnar omdömen och telefonnummer för referenser. Tanken slog mig redan då att det måste vara enkelt att fejka fram referenser.

Bra att det här ventileras och belyses i TV!


I love IKEA

Eftersom vi ändrat planlösning några gånger under köksrenoveringen hade vi ett antal överblivna saker från IKEA som inte blivit montera. Låddämpare, lådfronter till det smala skåpet (som nu är garderob i hallen) och täckskivor. Igår satte jag mig ner och gick igenom alla kvitton och leverensutskrifter för att hitta just dessa prylar med syftet att försöka lämna tillbaka dem mot ett tillgodokvitto. Jag tänkte att "går det så går det". De tre månadernas öppet köp är ju förbrukade sedan länge då köket levererades i maj förra året.

Vi stuvade Lennart med täckskivorna (195 cm) och prylarna och TU tog vägen via IKEA när han skulle till beachvolleybollen och en timme senare fick jag ett sms att vi nu hade 2 200 kr insatt på vårt konto. GRYMT! Inte ens tillgodokvitto utan pengar rakt i handen. I love IKEA!!

RSS 2.0