Möla, cokel och ventylahon ingör i pris

Usch, vad elak jag känner mig men jag skrattar så tårarna rinner åt slutofferten från byggfirman som var här igår. Som lärare i svenska för invandrare är det dessutom intressant hur han hanterar ljuden i svenska språket..

Material ingör  [ spackel, färi [ tok , väg , snickeri ] golv spackel, cokel , gips skivor, räglar , skröv , spik, fix lim golv, ventylahon rör , el vaten material.
Arbete ingör el  vatten arbete, möla spackla vägar, klinkers på golvet, panel på vägar, montera ikea kök.
Vi kan  börja  vecka  21,22,23.

Intressant och roligt! Vi säger ju faktiskt färg med i på slutet! Inte konstigt att man stavar det så då!

Nytt möte med byggfirma

I morse hade vi möte med den firma som vi troligen kommer anlita för köket. Det var ett positivt möte och om allt går i lås kommer de att börja måndagen den 18 maj och vara klara lördagen den 30 maj (läs juni?). Ska bli skönt när vi är klara med alla beslut och har inhandla vår del av inköpen så vi kan släppa det här och njuta av våren istället.

Kökslösa eller köks slösa - eller både och?

Kökslösa är vi i allafall defintivt idag! Killarna kom, sågs och skruvade och efter 6 timmar befann sig hela vårt gamla kök nere i deras hyrda släp för vidare transport mot Sundsvall och en sommarstuga där. Skönt att det kommer till användning, det var ju trots allt ett fungerande kök.

Skåpsstommar på väg ut

Själv satt jag på balkongen i solen och klurade på min deklaration. Härligt att höra någon annan jobba och slita i köket igen! I princip gick det hela helt ljudlöst, endast några utstickande spikar som behövde bonkas till. Men springet av fyra personer som forslar upp och ner i hissen och trapphuset lyckades såklart locka till sig Miss Decibel, (ljudkänsliga grannen) som såklart anade oråd när ett kök åkte ut. Insåg så klart att det innebär att ett nytt ska in = renovering=ljud.Rymligt och ljust! Till höger kommer det bli inbyggd kyl/frys, ugnmicropelare samt ett smalt högskåp för förvaring. Dörrposten ska tas bort och breddas ungefär in till där brädorna står. Över diskbänken blir det två rader med fyrkantiga skåp och längs med väggen, diskbänk och spis samt en avslutande sittdel.

Världens längsta dag

Började dagen med morgonmöte med varsin dator där vi gick igenom de bilder och ritningar vi har hittills för köket. TU gjorde en "to-do-list" för dagen på sin burk med följande innehåll:

1) Ringa hantverkaren
2) Bestämma slutfinnish på ritningen
3) Fredellsbesök för att kolla klinker och golv för fondväggen
4) Returnera toalettpappersrullshållaren som inte passade till Badrumsgruppen
5) Hämta kylskåpet på kontoret
6) IKEA för ritning
7) Packa ur det sista ur köksskåpen inför morgondagens nedmontering samt städa dessa

Ett späckat program med andra ord och vi har varit grymma på att uppfylla dessa punkter och några därtill!

Tilbringade nog två timmar på Fredells i det fina vädret. Killen som hjälpte oss med klinker och golv i början föste mer eller mindre ut oss när han såg att vi var kvar två timmar senare trots värme och strålande sol ute. Vi resonerar dock som så nu att det är bättre vi lägger manken till nu så att vi kan vara ute i solen i sommar istället. Våra timmar var dessutom väl utnyttjade och vi har med oss prover på både golv och klinker hem för avstämning i dagsljus imorgon.

Efter Fredells gick turen till IKEA Kungen kurva - trodde vi. Körde förbi gallerian Bo:X som bara har inredningsbutiker och fick ett infall att kolla in där. Pustellikök och Kitchen ligger där bland annat så vi hoppades på inspiration in i det sista. Vad som sedan hände har jag ingen riktig koll på för jag hade under hela morgonens planering av dagen förmanat TU att det minsann inte fick förekomma ett enda snedsteg från to do-listan (något som han är ganska bra på om man inte styr upp det hela) och med tanke på att vi bestämt att skjuta alla tankar på ny soffa och hur lägenheten ska inredas till hösten. En och en halv timme senare sitter vi iallafall på BoConcept med tre soffritningar och har ett gigantiskt soffköpbegär för en soffa som vi båda (!) tycker om. BÅDE i modell och utseende! Och tre gånger så dyr som vi kanske tänkt oss!

TU dansar krigsdans av glädje framför "vår" soffa. Inte lika snygg på bilden som i verkligheten..


Väldigt trevlig personal på det här stället och mysig butik med en liten bar i mitten med servering av tilltugg och bubbelvatten.

På väg ut ur BO:xgallerian råkade vi slinka in på Duka som hade 25% rabatt på allt och vips så hade vi inhandlat tre barpallar till nya köket! Vips och vips.. det tog väl en halvtimme att prova ut men ändå! För att vara oss är det snabbt jobbat. Är dock inte säker på att jag gillar dem.. Tycker sitsen ser ut som en traktorsadel till en gammal grålle men det kanske passar in i familjen?


Efter detta lilla snedsteg gick färden vidare mot Mediamarkt där vi ville kolla in fredagens kylskåpsspan: En Samsung Side-by-side-modell som verkar hur grym som helst.

Vill egentligen inte ha ismaskin i dörren men det är det på i princip alla modeller av denna sorten. Problemet med det är att det tar så mycket volym från frysdelen. Men i det här skåpet, som verkar hur grymt som helst, är det hela 420 liter kyl och 217 liter frys vilket är ca 100 liter mer än normalt. Båda delarna har också ledljus längst in som tänds när man öppnar dörrarna. Den rostfria ytan är behandlad med antiprint och jag provade att sätta fingrarna mot (eller rättare sagt antastade) dörrarna och det syntes inte ett spår efter min framfart! Skåpet har också en massa specialfunktioner som gör att varor ska hålla längre mm. Allt detta fantastiska för endast 25 595 kr! Som hittat? NOT! Vi hade nog kostat på oss det om det inte var för att vår kökslösning inte fungerar ihop med detta skåp. Storleken är klockren men dörrarna kräver utrymme för att öppnas och tanken är ju att den här typen av skåp ska stå för sig själv men vi vill ju bygga in och ha en ugnpelare bredvid och det går inte att lösa rent praktiskt pga utrymmesskäl. I nästa liv/lägenhet/hus kanske?

När vi konstaterat ovan nämnda platsbrist och insett att vi inte kan ha side-by-side fortsatte vi vidare till IKEA för att få en köksritare att hjälpa oss med smart lösning av kyl/frys/förvaring. Vi har ju vår grundritning klar sedan tidigare så det är bara vissa detaljer som behöver justeras. Fick hjälp av en jätteduktig tjej som fixade till alla våra frågetecken och hjälpte oss med bra lösningar. Vad glad man blir när man får proffsig hjälp! Allra gladast blev jag över att det går att bygga om fronten på diskmaskinen och frysen under diskbänken som TU kanske ska få, så att de ser ut som lådorna på övriga skåp. Jag vill att hela väggen ska liva och var inte helt nöjd med tanken på att blanda lådor och hela dörrar. Man köper lådfronter och så får snickaren fixa ihop det hela!

Vi kom också ett steg närmare lösning med ugn/microfrågan då IKEA kommer byta ut sina ugnar mot pyrolysvarianter någon gång under året (självrengörande) och då känns det inte aktuellt att ta deras produkter utan vi ska försöka få tag på något annat. Skönt att kunna minimera antalet ställen man kan göra sina inköp och val på :)

Måste inflika att bearnaissåsen är supergod på IKEA. Vi har ätit många måltider där senaste tiden och testat lite olika varianter på deras meny. Gott och billigt! Att vi varit där mycket och sent den senaste tiden har gjort att vi numera kan deras stängningstrudelutt som alltid spelas kl 20:00 när lamporna släcks och folk ska gå ut. Försökte undvika den idag för den är verkligen vedervärdig och matar bara om och om igen (smart drag för att få ut folk men borde vara ett arbetsmiljöproblem för deras anställda som tvingas lyssna på den jämt och ständigt) men det gick åt skogen. Bara att nynna med och marschera i takt ut genom kassorna!

På vägen hem fick TU ett ryck att vi skulle köpa en diskmaskin av en gubbe i Fruängen via Blocket. Han hade spanat in den tidigare i veckan och den ska vara en tyst modell från Siemens. Oanvänd och det enda kruxet är att den har elkontakt för Storbritannien. Något som tydligen ska vara lätt ordnat.. Efter många om och men och samtal till mamma för kontrollmätning av en diskmaskins standarddjup (!) packades apparaten in i Lennart för transport hem till lägenheten. Hoppas nu den fungerar..

Extremt glada och nöjda av dagens framgångar susade vi hemåt, men hade glömt att vårt nuvarande kök ska monteras ner i morgon förmiddag och att en av dagens to do var att tömma och packa ner det sista i skåpet, dvs tallrikar, glas och torrvaror samt städa ur dem. TU hade dock lovat bort oss på fest och i hasten kom vi på att vi inte heller hämtat ersättningskylskåpet vi ska ha under tiden vi är utan kök. Nu är dock alla skåp tömda och städade och kylskåp/frys rensat. Inte utan mankemang och sura miner så jag lämnar härmed dagens rapportering med en bild av anledningen till smolket i bägaren och konstaterar att vi haft en jättebra dag trots allt och att vi närmar oss målet allt mer.

Fastfruset i ett rött istäcke fanns lite av varje i frysen jag trodde var avfrostad, rensad och klar efter vår fadäs med sladden innan påsk...

Nya balkongmöbler

Idag köpte vi nya balkongmöbler - igen! Jag hittade helt plötsligt (efter att ha släpat kartongerna med möbler från IKEA fram och tillbaka till Sälen) att det fanns många motargument för dem vi valt innan:

* trä - måste behandlas
* icke staplingsbara (vi får inte plats med dem i förrådet)
* icke fällbara (passar inte min soldyrkarpersonlighet)

Vi slank in på Mio idag och hittade den här stolen och dynan istället som vi nu har beställt två exemplar av.
 

Vi har också handlat inredning till badrummet! Toalettpappersrullhålare, handdukshängare och krokar. Karos gäng får sätta upp detta när de ska montera bastuglaset (som fortfarande inte kommit).
Slängde ett öga på blandare också och har bestämt mig för vilka det blir! Pang pang så var det klart - det blir Tapwellblandare både på diskbänken och på köksön:
 
Galet enkelt beslut och så skönt! Shop shop - så var det klart!?

Badrumskampanj

Badrumsgruppen har kampanjpriser nu igen så jag ska ta en promenad dit nu och kolla om de har några snygga handdukshängare. Behöver en vid badkaret och den får gärna gå att fälla ut från väggen och en till vanliga handdukar att sätta under det nya skåpet på väggen.

Ska också försöka hitta en toalettpappersrullshållare (åh, vad jag gillar sammansatta ord - det är så praktiskt!)

Rostfri bänk

Har letat efter leverantör av rostfri bänk idag och hittat några stycken. Bland annat ett företag som håller till i Smålandsstenar. Vore kul att gynna något i hemtrakterna! De har fått goda vitsord i de inlägg jag läst på olika byggforum. Har också letat liten ho till köksön och blandare. VARIFRÅN KOM DEN BEFÄNGDA TANKEN ATT DET SKULLE VARA FÄRRE BESLUT MED KÖKET ÄN MED BADRUMMET??!


Kanske ska ändra mig och låta köksön vara i rostfritt? ;) Nja, det blir nog bra med diskbänk och jag vill ha en lite högre kant, kanske 4 cm, och en bakkant mot väggen.

Till diskbänken vill jag också ha en köksblandare i stil med den här:

Tapwell Domino. Samma fyrkantiga form som de blandare vi valde till badrummet.

Nu kommer jag lägga köksplanerna på hyllan tills helgen då jag ska på konferens med jobbet och återkommer med bloggandet här då.

Gasen i botten..

.. med köket! Full av inspiration efter helgens besök i Torslanda och jag är redo att fatta snabba beslut nu när ritningen är i princip klar. Kollade helgens bostadsbilaga och hittade kök som bekräftar de idéer vi har så nu är det bara att få tag på rätt material. Bara och bara.. :)

Vita lådor utan handtag och rostfria bänkar...

.. och en vägg med inbyggd kyl/frys/ugn med köksö mitt emot. Inbyggd, liten diskho i köksön.


På andra sidan de inbyggda vitvarorna, i hallen, ska vi platsbygga en bokhylla. Något i stil med den på bilden nedan:


Kylskåpsmissöde

En timme innan tåget skulle gå till Göteborg i fredags och vi som bäst höll på att packa våra saker upptäcker jag en stor pöl med vatten på golvet i köket. Det är kyl/frysen som står och rinner och anledningen är att sladden inte blev isatt igen efter vår köksdemontering två dagar tidigare och då vi inte var hemma kvällen efter har vi inte upptäckt detta missöde. Det stank ganska bra när man öppnade kylskåpsdörren! Vi löste det hela genom att sticka huvudet i sanden, dvs sätta i kontakten, torka upp pölen och lämna det till hemkomsten på söndagen.

Nu håller TU på och tömmer kylskåpet och som tur är hade vi inte allt för mycket mat i frysen. Vi blir dessutom av med kylskåpet nästa söndag när köparna av köket kommer och monterar ner det så vi kan lika gärna frosta av och göra rent det redan.


Demontering av köksskåp, episod II

Igår gick TU loss på köket igen och tog bort högskåpen i hörnet för att vi ska få en uppfattning om hur mycket plats vår för tillfället gällande köksritning ger. Bygger vi in kyl/frys/ugn/micro i väggen mot hallen kommer vi vinna mer än en halvmeter plats i rummet. Utrymme som kommer till mycket större användning i köket än i hallen även om det lilla prånget är en trevlig öppning mot vardagsrummet. Tar man i beaktning vad vi betalat per kvadratmeter för lägenheten får vi helt klart mer valuta för pengarna av köksutrymme kontra mellanpassage i hallen så nu är det bestämt!

Vi har försökt att bygga upp det blivande köket med hjälp av den gamla köksön för att testa avstånd och möjliga lösningar av bordsplacering. Söndagen den 26 april, dvs om drygt en vecka, kommer köparna av köket och tar med sig rubbet.

Vi har nog blivit allvarligt skadade för vi tyckte båda att det blev fint när skåpen togs bort. Rymligt och ljust... Våra preferenser har fått sig en rejäl törn av att bo i röran så här länge!


Jag har också kommit överens med min käre sambo att vi från och med nu INTE ritar fler lösningar utan jobbar utifrån den vi enades om igår på Kvik. Nu måste vi börja bestämma material istället och det är en hel process bara det.

TU har gjort research på fläktar idag och jag har fått två länkar från prisjakt med modeller jag ska spana in. TU:s viktigaste kriterium för att en fläkt ska få hamna på "innelistan" är att den är så tystgående som möjligt. Ett bra kriterium så klart och det är bra att han bevakar detta för jag är mer inne på designen. Ska publicera våra favoriter här på bloggen efter helgens göteborgsbesök.

Kvik-ritning

Vi fick en avbokad kvällstid på Kvik i Barkaby och har ägnat vår onsdagsdejt åt att återigen rita och skissa kök. Vi presenterade det vi är överens om hittills och det vi vill ha för ritaren och så fick han rita fritt utifrån det. Han gjorde först en ritning med kyl och frys direkt innanför dörren på den långa väggen. När han hörde om vår idé att bygga in frys och ugn i väggen mot hallen hakade han på direkt och det slutade med att vi hade två förslag som i stort liknar de vi redan har. Kan vi konstatera att vi snart är klara med planlösningen då?! :)

Nu ska vi fortsätta vår dejt med att klura vidare på plats i köket och göra en budget för vad det här ska få kosta.

Lukas bygg

I morse var det en ny byggare på plats för att lämna offer. Lukas bygg, gav ett positivt intryck och han ligger på samma timkostnad som Karos gubbar. Vi får se vad han har att komma med!

Spisens nya hem

TU monterar bort den gamla spisen i lägenheten i Tandådalen och vår gamla ska monteras in av snickare på plats någon gång i vår. Tanken var att vi skulle ta med den här lilla spisen hem men den var 3-fas och sådan moderniteter har vi inte än i vårt kök i centrala Stockholm så vi är för tillfället spislösa.
Köksplaneringsstopp på väg till Sälen

Är det någon annan som skulle gjort som vi? Lyckades komma iväg från Sthlm redan 15:30 på skärtorsdagen på väg till Sälen. Fem-sex timmars körning så det var skönt att vi inte blev allt för sena i starten. TU vill dock göra ett stop på Kvikk i Barkaby och spana in kök på vägen.

Vi gillar när luckorna är inbyggda och här var det snyggt gjort med spotlights i överkanten.

De hade kampanj på den diskmaskinen vi vill ha! Fisher &Paykel med utdragslådor. Tyvärr var det den lilla modellen. Vi vill ha den stora med en låda till för disk. Kostar ca 16 000 kr så det vore bra om vi kunde hitta den på kampanj någonstans.

TU testar den breeeeda lådan hos Kvikk. En meter och klarar 50 kg enligt försäljaren. Vi gillar den här rostfria bänken och jag vill att den ska ha en hög kant samt en list som går upp mot väggen och bilden nedan visar en ganska hög kant som vi tyckte var snygg. Om vi sätter trägolv som fondvägg, vilket vi är inne på, så skulle en sådan här rostfri kant vara ett alternativ till glasskiva som stänkskydd.Detta lilla stopp tog bara tjugo minuter så än så länge var vårt tidsschema okej. TU - och med betoning på TU- ville göra ett stopp till på det nyöppnade, stora IKEA-varuhuset i Uppsala. Jag gav med mig trots att jag visste att gå rakt igenom varuhuset tar 17 minuter. Det slutade med att vi var där i ca två timmar och kom ut till den överlastade bilen (större delen av bagaget togs upp av spisen och så var det all övrig packning) med en soffa, en långbänk och två stolar till nya balkongen! Fyra stora kartonger som skulle tryckas in i den redan fullkökade bilen för att transporteras fram och tillbaka till Sälen. Det är det här jag syftar på när jag undrar hur många andra som skulle gjort som vi?
  

Inte nog med att vi hittade balkongmöbler, det blev även två hyllor samt en lampa till sovrummet.
 
Tänkte ha varsin sådan här hylla på respektive sida om sängen för böcker och wake-up-light-lampan. Till taket blir den här lampan, "Knappa" bra så länge, tills vi har tid att leta efter något annat. Eller så blir det den helt enkelt. Den är omonterad så jag funderar på att ta in den i lägenheten här i Sälen och försöka få ihop den nu under minisemestern när man har tid för projekt "sätta-ihop-ikea-varor".

Vi hittade en del intressanta kökslösningar också och här är en bubblar för oss. Ett U-format kök.TU är dock linslus och ska vara med på ett hörn.

Den här lösningen kan fungera om vi kortar ner köksödelen med 30 cm. Vi ska provrita denna lösning i ritningsprogrammet i helgen och se om det passar med våra mått. (Och då menar jag själva lösningen - inte med luckorna på bilden)
 

Här är en köksmiljö med den luckor vi funderar på, Abstrakt vit, fast med för stora handtag för vår smak. Den avlånga induktionshäll jag vill ha finns också med och i köksön vilket är ett av förslagen vi har.
Eventuell kommer vi blanda dessa vita luckor med mörkt trä som på bilden nedan:

Inte nog med att det är svårt att välja luckor, det är också knepigt att veta vilken storlek man ska ha på ex överskåpen. Breda, avlånga, höga, stora, dubbla rader, inga skåp alls? De här tyckte jag var fina..
Och sedan är det belysningsfrågan.. Nedsänkt tak med spottar eller fullhöjd med lampor? De här tycker jag är ganska coola och framför allt prisvärda. Lösa spottar på glas från IKEA. Skulle kunna vara ett alternativ till nedsänkt tak.


Det här är bara en bråkdel av alla de bilder vi tog under vårt tvåtimmarsstopp och jag kan verkligen rekommendera skärtorsdag kväll på IKEA för er som inte vill trängas med andra. Lugnt och skönt! Vi hade verkligen en supertrevlig stund där och det gjorde inte så mycket att vi därmed försenade ankomsten till Tandådalen något. Det var det värt!
 


Spisförflyttning

Nu MÅSTE vi snart ta tag i köket för imorgon åker spisen till Sälen för att få ett nytt hem i lägenheten där. Gubben som ägde lägenheten hade i princip aldrig använt spisen så den var så gott som ny när vi tog över den trots att den nog borde ha en si sådär 15 år på nacken.

KB som ska bo här över helgen är inte helt nöjd med standarden i boendet. :) Vadå? Man kan väl laga mat i micron och med vattenkokare kommer man långt! Dessutom har TU tagit bort skyddsplasten på badkaret så det går att bada i ett sprillans nytt badrum. Inte fy skam! Den stackaren har redan smutsat ner sina svarta kläder med byggdamm då hon obetänksamt lutade sig mot en vägg.

Offert på köket

Nu har den kommit.. offerten från den goa tjejen som var här. Hon skriver att hon satt ett "ganska högt takpris" och att de jobbar på löpande timmar. Och högt var det! Men det går säkert att resonera sig fram till något om vi känner att vi vill fortsätta med henne. Det kommer ett företag till nästa vecka och de har lämnat ett preliminärt bud osett som de vill komma hit och stämma av. Kan säga att det skiljer si sådär 100 000 kr mellan dessa två bud...

Tack för alla tips och kommentarer om köket! De mottages väldigt tacksamt!

Vi klurar vidare...

... på hur köket ska se ut! Igår tog TU en runda till IKEA för att på egen hand fundera på lösningar medan jag var på Måndagsklubben. Detta resulterade i att han kom hem med en ny ritning där vatten och diskho är draget till köksön och spisen tillbakaflyttad till väggen där den är idag. Kommentarer på detta mottages tacksamt!


Har bara den förra ritningen än så länge och där ligger spisen på köksön men tänk att den flyttas tillbaka till väggen där den är i nuläget och istället för fläkt och spis på köksön kommer det vara en diskho där. Det finns också kvar en diskho bredvid diskmaskinen på den platsen där det är en diskho idag och på ritningen.

Testsittning i bastun

Om man är goda vänner kommer det nog att fungera med fyra vuxna i bastun.. Tre är säkrat iallafall!

Inredingsarkitekt

Idag har vi haft besök av en inredningsarkitekt som känner en kompis till TU. Hon kollade runt i lägenheten och lyssnade på hur vi tänkte och vad vi hade för tankar runt kommande projekt. Hon ska utifrån detta komma med en offert på planlösningsförslag på köket och rummet. Vi valde att hålla oss till planlösning ganska allmänt då vi själva vill leta material. Vi fick många bra tips och tankar bara av hennes besök idag! Kul!


Girlpower

Nu har jag haft besök av en supercool gotländska som vill lämna offert på vår köksrenovering! Hon hörde av sig på brabyggare.se och jag googlade henne direkt för jag tyckte det lät spännande med en tjej. Hamnde då på hennes blogg, teresiabjarneby.blogg.se och såg då att hon även håller på med musik.

Länken här är från hennes Idol-audition från 2008:  http://www.tv4.se/1.283438?videoId

Jag var grymt nyfiken på vad detta skulle vara för tjej och mitt första intryck är mycket positivt! Hon hade med sig en annan tjej som hon jobbar tillsammans med och de har i sin tur tre killar under sig som utför de jobb de själva inte kan eller orkar.

Här är tjejerna med Danny på rosa bandet galan förra året.Shit, de får gärna ta med sig honom när de snickrar! Han kan sjunga under tiden - INGA PROBLEM

Timpriset ligger på 320 kr exkl moms så dyrare än Karo som ligger på 260 kr exkl moms. Det ska bli spännande att se hennes offert på jobbet för vi har en från Karo att jämföra med där det står specificerat hur lång tid varje moment i renoveringen ska ta. HOPPAS HOPPAS att hon kommer med en konkurrenskraftig offert! Gillade hennes sätt och hennes positiva anda och det hade varit superkul att jobba med henne så jag kan till och med tänka mig att hon får vara lite dyrare för jag tror vi tar igen det på materialkostnaderna som skenar iväg med Karo. Hon verkade ha ett helt annat förhållningssätt till just materialet och kom med goda råd hur vi skulle pressa ner kostnaden för det.

www.scarlettbloggar.blogg.se

Tycker det är så kul att skriva så jag har börjat en blogg som INTE handlar om renovering :) www.scarlettbloggar.blogg.se

Vår på balkongen

Försöker att hålla vårkänslorna borta så gott det går då vi ska till Sälen över påsk och njuta av vintersport och snö först innan vi tar vår men idag var det svårt att låta bli när tussilagon tittade upp i diket och solen gassade på balkongen när jag kom hem. Vi har inga möbler än men funderar på den här soffan från Ikeas utemöbelkollektion 2009:

Vi provsatt den i söndags och den var väldigt skön. Måste ta lite mått och planera upp hur vi ska möblera balkongen. Och mamma - du är varmt välkommen att pynta med blommor, tomater eller grönsaker när du kommer upp under din tjänstledighet. Du har fria händer bara det är lättskött!

Mellanperiod med småfix

Vi befinner oss verkligen i en mellanperiod just nu. Badrum och balkong i princip klart och köket på gång men inget konkret som händer. Elkillarna har spacklat igen väggen efter infräsningen av sladdarna och ska måla till det så det blir snyggt igen och snickarna väntar på bastuglaset för att kunna avsluta affären helt och hållet.

Ikväll ska vi åka till Elgiganten och hämta vår tvättmaskin som inte fanns på lager när vi betalade den förra helgen.

Vi har också haft en byggfirma på besök för att göra en offert men det visade sig att intresset för arbetet var ljummet från deras sida för de skickade ett mail en timme efter besöket och undrade om de skulle räkna på arbetet då de beräknade överskrida vårt budgettak med 100 000 kr (!). Är det så man gör om man inte är intresserad av att ta sig an ett jobb?

Jag har också varit i kontakt med en spännande tjej som vill lämna offert på köksbygget. Hon har eget byggföretag och samarbetar med rörmokare och elektriker för att kunna lämna helentreprenad. Supertrevlig gotländsk tjej och när jag googlade henne för att få veta mer om företaget hamnade jag på hennes blogg. Det visade sig att hon även är musiker och har varit med i melodifestivalen för några år sedan! Sedan ett år tillbaka driver hon dock detta byggföretag för att hon inte lyckats leva på musiken! Det ska bli väldigt spännande att träffa denna tjej imorgon och se vad hon har att komma med. Jag länkar till hennes blogg när jag träffat henne.

Det vore så skönt om vi kunde få alla bitar att trilla på plats innan maj men veckorna rusar iväg. Golfsäsongen börjar ju SNART och då vill vi fokusera på det istället för köksplanering. Ordentliga tag med ritningen och planeringen i helgen, TU, så vi kommer framåt! Så kan vi spela golf hela sommaren sen.. UNDERBART!

RSS 2.0