Fixarhelg

I helgen har vi tagit ett krafttag på vår to-do-list och vi inledde lördagen med ett besök på Fredells för att inventera marknaden av diskbänkar. Tanken är att ersätta den infällda diskhon med en hel diskbänk för att på så sätt bevara den änden som är hel av bänkskivan. Vi hade en himla tur för just denna helg var det gör-det-själv-dagar på Fredells och alla diskbänkstillverkare var på plats så vi fick massor av hjälp. På rekordtiden 10 minuter hade vi beställt en bänkskiva i vår mått, 142 cm, med relativt fyrkantig, stor ho som vi ville ha och med 20 % rabatt. Tjoho!

TU ställde upp i en skruvdragartävling för att vinna en skruvdragere men klarade inte dagens rekordtid på fem skruvar som var 14,82 sekunder. TU stannade på 37 sek men betonar att han knappt aldrig hållt i en skruvdragare och att han ska träna! Vinnarskalle...


Glada i hågen fortsatte vi till Kungens kurva för att rita vårt vardagsrum hos BoConcept men där gick det inte lika bra för deras ritprogram strulade (eller så var det skit bakom spakarna - usch, vad elak jag var nu) men de ska maila oss några möbleringsförslag i veckan vilket vi ser fram emot med spänning.

Jag gillar köpcentrat som BoConcept ligger i vid Kungens kurva, Bo:x. Bara inredningsbutiker och denna helg firade de sin ettårsdag med kampanjpriser och tårta. Vi fyndade två tvättkorgar på hjul och en tidningssamlare till köket.


Vi hann också med ett besök på K-rauta där vi skulle köpa gel till öppna spisen men tyvärr var det slut så det blev bara några nya eluttag till köket. Alltid något dock!

Sedan var det dags för IKEA för att skaffa handtag till TU:s jobb och push-ventiler till våra köksluckor. Tyvärr var även dessa push-saker slut men jag "råkade" shoppa loss ett par ljusstakar istället och så var jag nöjd ändå ;)


Väl hemma igen startade vi projekt hyllplan till bokhyllan i hallen. TU har sågat till plankorna i OH:s slöjdsal och nu skulle de bara justeras lite och målas innan montage.


Jag fick sitta på hyllplanen medan TU sågade till det där lilla extra som fattades för att kunna montera dem i den färdiga nischen i hallen.

Före målning såg det ut så här..

Och efter.. Det blev jättebra och nu ikväll har jag rotat fram alla våra pocketböcker ur skrymsel och vrår och placerat dem i hyllan.

Vi har också satt upp den nyinköpta spegeln till lilla badrummet och TV:n i köket.




Kökssoffan klar

Nu har jag knåpat färdigt fodralet till kökssoffan och det blev bra den här gången. Mycket lättare att sy i möbeltyg så det rekommenderar jag verkligen för den som tänker ge sig på att klä om/sy dynor.



Ska bli gôtt att ligga här på helgförmiddagarna, i solskenet och läsa tidningen! Eller på kvällarna och slänga ett öga på TV:n i köket och på TU som lagar mat till mig (?).

Nymålat och klart

Här är vårt vardagsrum efter målningen i helgen. Borta är nu takranden och alla fula märken - bara att börja inreda.



Vi har ställt ut gästsängen (finns förresten till salu på Blocket om någon är intresserad) för att "provmöblera" inför kommande soffköp. Nytt soffbord och nya köksmöbler står också på inköpslistan.

Tredje gången gillt

Det är tredje gången vårt vardagsrum blir målat sedan vi flyttade in för 1,5 år sedan och NU är det klart! Målarna har tagit sitt pick och pack och lämnat - för gott hoppas jag.

Nu är det dags att börja inreda och helt plötsligt känns allt lite mer definitivt. All städning, all uppackning av saker och placering av möbler kommer ju från och med nu att vara mer definitivt. Vi har ägnat hela kvällen åt att bära tillbaks möbler, dammtorka och fixa och nu är det hyfsat i ordning. Vi måste bara enas om en möbleringslösning i vardagsrummet och ett besök på Boconcept för att rita upp vardagsrummet i deras ritprogram står på agendan.

Bilder kommer imorgon

Back to basic

Aaaah, känns som ruta ett igen men det är egentligen ett sista steg mot färdigställande: MÅLNING. Kändes dock inte superroligt att komma hem igår och mötas av byggplatssynen igen..






Nu är det ännu en lördagsmorgon med uppvaknande till ljudet av sandpappring och småchattande på polska. Med tanke på hur mycket de hade spacklat över igår så var det ändå en hel del fel med förra målningen så det är skönt att det justerar det. Hade varit jobbigt att göra det själva. När de är klara börjar det riktigt roliga - INREDA.

Jag ska försöka hitta ett hörn som de inte dammar ner där jag kan sitta och sy klart soffmadrassen idag. Kan bli svårt..

Madrassfodral

Nu har jag kommit en bit på väg med mitt nya fodral till madrassen på kökssoffan. Det första försöket gick inte så bra för jag klippte fel, ringrostig i sömnadskunskaperna som jag är. Provar en annan metod att sy ihop fodralet nu också och i kombination med enklare tyg att sy i så ser det lovande ut så här långt.


Jag har klippt ut två bitar av tyget i madrassens storlek plus sömnsmön och kantremsor som jag sytt ihop till en ram. Denna ram provade jag på madrassen och justerade i storlek några gånger för att få den att sitta ganska tight runt hörnen och madrasskanten. Sedan har jag nålat fast ovansidan med avigan utåt med kantsidans aviga och håller nu på att sy ihop detta. Nålen rök dock av och det blev ursäkten för en paus i arbetet fram till helgen.

To be continued med andra ord..

Bärhjälp

Nu är nya kylskåpet på plats på våning 5 efter en heroisk insats av grabbarna grus. Hann inte ens hämta kameran innan de burit upp den 125 kg tunga pjäsen alla fem trappor. TACK!





Hantverksgäng nr 3 i ordningen kom också och lämnade färg, stegar och penslar inför helgens arbete med att justera de fel med målningen som vi inte har accepterat. På söndag är vi KLARA med målningen om nu allt går som det ska. Underbart!

Har letat diskbänk i veckan och det lutar åt att vi gör en egendesignad för jag hittar ingen standard som passar oss i utförande. Möjligtvis denna men den har inte det fyrkantiga utseende på hoarna som jag vill ha.


Sveriges fulaste hem

Kollar på Simon och Tomas nya serie, Sveriges fulaste hem och jisses, hantverkare säger jag bara! Sätter tapeten upp och ner och berättar öppet om hur de fuskar när de målar. Ganska tramsigt program också med för mycket sidoinslag där Simon och Tomas tramsar runt och gör allt annat än att inreda. Nja..

Mitt bidrag till inredning idag är mina nysydda soffkuddar och en fjärde barpall till köket som jag införskaffat. Hoppas nu att det är samma nyans på skinnsitsen..

 


RSS 2.0