Inredning till hallförvaringsskåpen

Hittade denna utdragbara klädstång till det 60 cm breda skåpet i hallen som vi tänkt förvara jackor i. Kommer från Elfa och Fredells har lämpligt nog 20% rabatt på hela Elfasortimentet just nu.


Letar också efter lämplig skoförvaring till det smalare skåpet (40*34 cm) men har inte hittat något som passar. Tror vi kan bygga ett eget skoställ enligt principen på bilden nedan.

Med en bra vinkel borde det rymmas två rader skor på ett hyllplan trots att skåpet bara är 34 cm djupt. Tål att ritas på..

Jobb in i det sista

Vi kämpade på med diverse projekt in i det sista igår och kunde vid 15-tiden bocka av målning av stommarna i hallen, silikon runt fondväggen, gardinstänger i vardagsrum och gästrum, monterade ugnar (igen) och färdigkapade hyllplan till tvättstugan.

TU plockade dessutom bort nästan alla verktyg och gjorde fint inför kommande helgs fester och besök. Ikväll ska jag till Myrorna med överblivna prylar, gamla kläder och böcker och till Lundell&Zettebergs beslagaffär på Birger Jarlsgatan för att se om de har en lämplig krok till vår nya hallgarderob.

Senare ikväll blir det lite spackling och småfix hemma för min del.

Fortsatt fix

Idag har äntligen den buckliga diskhon blivit utbytt mot den nya, heltäckande diskbänken. Det var några kritiska ögonblick när bänkskivan skulle sågas av för vi var tvugna att ta loss hela bänkskivan och det är inte några tjocka bitar runt spishällen - LÄTT att knäcka vid minsta misstag. Men det gick vägen som tur var!


Efter mycket slit blev det också ett hål för den nya blandaren (vi saknade rätt sorts borr).

Diskbänken är från Franke och specialbeställd för våra mått med en stor ho. Blandaren heter LEA 176 och kommer från Tapwell.

Nu ligger det nytt silikon runt hela bänken och vi har därmed tagit ett stort kliv framåt med färdigställandet av köket. Efterbilder på detta kommer imorgon när det är dagsljus.

Jag har under dagen spacklat igen alla hål och målat hallstommarna med häftgrund för att få väggfärgen att fästa. Stommarna har en avvikande vit färg jämfört med fronterna och såg tråkiga ut så tanken är att de ska få samma yta som de omgivande väggarna.

Det 60 cm breda skåpet som tidigare innehöll kyl och frys är numera hallgarderob och det finns vissa spår av dörrarnas tidigare historia som fronter kvar på insidan. Måste komma på  någon bra lösning att dölja dessa hål. Att måla blir nog inte så snyggt men jag funderar på att sätta en tunn trälist över hålen med små krokar på för halsdukar och nycklar. Eller så köper jag självhäftande laminat/plast och tejpar för hela insidan? Tål att tänkas på..

Vi har satt silikon runt stommarna för att det ska se så enhetligt ut som möjligt med väggen. För att behålla skohyllan vi redan hade har stommarna fått samma djup vilket är något större än nischen i väggen men det känns ändå inte som att hallen blivit för smal. Tack KB för att du fotograderade din systers hall - vi har helt klart hämtat inspiration från den och kommer bygga en sittbänk i öppningen mellan högskåpen, precis som de hade.

TU har jobbat vidare med hyllplanen över tvättmaskinen i vår lilla hall. Vi ska bygga lite förvaring där och så småningom blir det en skjutdörr för hela öppningen.

Pappa har också hunnit med att koppla in vatten i nya kyl/frysen och det var ett litet äventyr för sig. Tillslut kom det vatten ur ledningen till allmänt jubel.Nu kommer det vatten ur tappen och isbitar ur maskinen. Färdigt för fest!

Mamma har varit världens bästa och springer efter oss med dammtrasor och dammsugaren för att hålla ordning medan vi kletar och klabbar ner.

Vi har också haft celebert besök från Anderstorp i form av Malla med familj. Lilla S struttade runt här och botaniserade bland allt byggdamm och skrot.


Kvällen avslutades med tapas på Caliente och nu är det ett trött gäng som sitter i soffan framför någon Zlatanmatch. Funderade för en stund sedan över varför jag känner mig så trött fastän klockan bara är 22:30 men när jag går igenom vad jag själv har skrivit så inser jag att det varit en lång och intensiv dag. Hur skönt som helst att bocka av så många tunga poster på to do listan! TACK TACK, mamma och pappa!

Nygamla köksstommar förvandlade till hallmöbler

Min fantastiske pappa har på en halv dag förvandlat de överblivna stommarna som stått och skräpat i vårt vardagsrum till en praktisk hallförvaring.


Stommarnas djup kortas ner från 60 cm till 34 för att passa i hallnischen.

Kanterna putsas till med min present jag fått av TU. Mellan de båda högskåpen ska vi ställa våran skohylla och bygga en sittbänk över. Kanske blir det också ett hyllplan som sträcker sig över de båda högskåpen också som vi kan ställa snygga förvaringslådor på?


Nu är det så där underbart dammigt överallt igen! Men den här gången njuter jag av det för det betyder att vi gör något, att det går framåt och att vi snart är klara!

Efterbilder kommer snart!

VIP-kväll på BoConcept

Glädjen över beskedet att vi är inbjudna till VIP-kväll på BoConcept ikväll med 20% rabatt på allt vi handlar mottogs med stor förtjusning så klart. Fy tusan vad arga och besvikna vi hade blivit om vi redan hade beställt för det blir ju en hel del sköna slantar som sparas för vår del. Vår inredare ringde och meddelade detta när tisdagens deadline för beställning av soffor gick ut och det var precis den spark i baken vi behövde för att fatta ett beslut.

Vår onsdagsdejt bokades därför in på BoConcept, i min sköna soffhörna, klockan 18:00 igår för att ägnas åt diverse beslut om divaner och köksmöbler. Vi började med att montera ner deras visningsexemplar av vår soffa Mezzo så att den blev precis så som vi ska ha den.

I butiken finns ytterligare en sittmodul mellan hörnet och den utskjutande schäslongen men denna hakade vi av och ställde bort. (Mycket trevlig personal som lät oss rumstera som vi ville med deras inredning). Precis så här är det alltså tänkt att vår soffa ska se ut och den del som vår tvist har rört sig om är den utskjutande divandelen på vänstersidan. Den ville INTE TU ha och han vill sätta dit ett vanligt rakt armstöd där istället. Nu har jag dock gått segrande ur striden och fått min älskade divanhörna (om TU inte gör en kupp ikväll och beställer något helt annat)

Vi har också varit inne på att köpa bordet på bilden nedan i vitt men det är inte helt optimalt i storlek. Vi vill ha ett bord som är ca 140-160 i minsta läget och som går att dra ut smidigt till minst 240 cm vid behov. Detta är 140 cm och blir 192 med utdragsskivan och vi önskar något längre utdrag. Vi har beslutat oss för att avvakta med bord så länge och eventuellt låta en snickare göra ett som passar oss perfekt.


Men soffa, matta och soffbord är nu beslutat och klart och kommer i februari. Cant wait...


Elgubben tillbaks igen

I morse kom elgubben tillbaka för att göra vissa justeringar med 3-faserna, montera lampor och göra några nya eluttag till oss. Vi vill ha fler uttag vid köksön och vid den långa bänken. Det var vissa språkförbistringar i vårt kök när jag gick i morse och TU fick vara hemma och visa hur sakerna skulle placeras.

Ett litet steg till närmare finalen. Som efter gårdagens diskussion om hur hallförvaringen ska byggas känns så avlägsen, så avlägsen. Skönt att pappa kommer och styr upp det hela i helgen. Hoppas allt flyter på då och att vi kommer riktigt, riktigt långt.

Status på soffbeslutet är fortfarande QUO. Jag vill ha divan - annars kan jag tänka mig en annan soffmodell. TU vill inte ha divan.. Och det är dyrt, ångestladdad, världsligt och stressande och jag vill bara att allt ska vara på plats och klart och att det ska kännas helt hundra.

RSS 2.0