Status efter vår semesterfrånvaro

Det var med kluvna känslor vi granskade vad som hade gjorts (och inte gjorts) medan vi varit på semester. Vi har försökt att tänka positivt och se det som är bra men helt nöjda är vi inte. Det är ingens fel den här gången utan helt enkelt en konsekvens av att vi inte är på plats och ser vad som händer och stämmer av hur vi vill ha det. Jo, förresten - det är rörmokarens fel! Han har inte dykt upp som han sagt att han skulle för nästan tre veckor sedan och det arbete som är kvar hänger på att vatten och avlopp blir inkopplat och den nvlkb*=%¤ovsuhi-rörmokaren glömmer bort att han ska hit, är plötsligt bortrest och nu sist hade han ryggskott.

Vi börjar med det som är gjort och som är bra! Dörrposten in till lilla hallen och sovrummet är borttagen och eluttagen flyttade ner till golvet. (Mindre bra är att parketten har lossat vid tröskeln och måste limmas om samt att trösklar inte är ditsatta)

Den platsbyggda bokhyllan är fin! Hyllplanen är inte på plats än men själva konstruktionen ser bra ut!

Taket i hallen är sänkt och tydligen har det inte varit så lätt då det ursprungliga taket är snett och skiljer så mycket som 3 cm på denna lilla yta. Fem uttag för spotlights är gjorda men inte monterade än och TU är i skrivande stund ute och handlar dessa lampor då elektrikern inte ville göra det med risk att vi inte skulle godkänna dem han valde..

Innanför dörren har de lagt samma klinker som i köket och det blev jättesnyggt! Problemet är att de har lagt dem ovanpå det gamla klinkret vilket gör att det blir en nivåskillnad ner mot parketten och där har de inte satt dit någon list än. Detta är vi INTE så nöjda med då vi hellre hade velat att de tog bort det gamla klinkret innan de la dit det nya men vi kommer nog inte orka låta dem göra om det utan hoppas att de gör en snygg lösning med eklister.

Hela vardagsrummet har också fått nya lister då de gamla var slita och svåra att reparera.


I köket har de skruvat ihop skåpen och satt fast överskåpen. Dock inte ända upp till taket som jag sagt till om för de tittade på ritningen och missförstod en anteckning om avstånd till diskbänk på 50 cm och trodde att det var överskåpen som skulle sitta på det avståndet. Jag vill dock att de ska ända upp till taket för att undvika dammsamlingsutrymme där uppe samt för att ha lite mer rymd ovanför diskbänken. Jag kommer ändå inte att nå saker i de övre skåpen utan en pall oavsett så då kan man lika gärna trycka upp dem så långt det går.

En sak vi inte hade tänkt på i det här sammanhanget var att vi gjort ett uttag för lampa i taket utanför skåpen och det kommer eventuellt bli problem att öppna det mittersta, översta skåpet. Antar att det är sånt man har en arkitekt till som ritar in belsyning och som hittar alla buggar..


Ugnarna är på plats liksom kylen och frysen och de sistnämnda är på och fungerar. Ugnarna borde gå att testa också men vi har inte hunnit med det än. Det fattas fronter fortfarande, de ligger förhoppningsvis i den högen som är kvar omonterat och skåpet längst in har inte monterats med utdrag vilket jag bestämt har för mig att vi beställde. Får lusläsa inköpslistan från IKEA för det går inte att utläsa vilket av ritningen. I det stora hela ser det fint ut och det verkar inte bli så trångt och ihoptryck som jag befarade ett tag.

Gästtoaletten är spacklad och målad men klinkret har inte kunnat läggas då vi inväntar rörmokarens montering av rör i den till köket angränsande väggen.

Vi är inte helt nöjda med målningen. De har dragit ner takmålningen ca 2 cm ner på väggen och takfärgen har en avvikande vit nyans så det syns väldigt markant att denna nedsänkning finns och den vill vi inte ha. Det ska göras om i köket, vardagsrummet, hallen och på lilla toaletten.

Nu till det värsta av allt - Peter tog färjan till Polen i eftermiddags och ska vara borta för semester i två veckor och vill inte att hans killar jobbar vidare utan hans övervakning. Vilket i och för sig är bra men vi var så inställda på att allt skulle bli klart den här veckan så att vi kunde börja flytta in i köket och tömma gästrummet på alla flyttkartonger (och därmed få fram alla de saker vi saknar) under min sista semestervecka. Så nu står vi här och har två veckors dödläge - igen. Vårt hopp står till en ny rörmokare vi tips om och som också tar på sig byggjobb. Har vi tur kan han kanske hjälpa oss att montera det sista i köket så att vi kan börja laga mat när han är klar med VVS-biten. Om inte får vi vackert leva med det här kökslösa kaoset i några veckor till. Vi är om man uttrycker det milt, lite ledsna och besvikna så klart men har mobiliserat oss hyfsat idag och TU har gjort ett jättejobb och inhandlat alla eluttag, lampknappar, dimmers och TV-uttag som behövdes till samtliga rum samt beställt ett handfat till gästtoaletten.

Tvättställ och underskåp "Single" från Noro med praktisk förvaring i dörren och litet, tight mått, lagom för vår lilla toalett. Vit färg på luckan dock, inte mörkbrunt som på bilden.

NÄR ska den här evighetshistorien ta slut?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0