Golvet kommer långsamt på plats

Tio timmar tog det att lägga golvet så här långt:

De är noggranna att det blir helt plant och eftersom golvet är så ojämnt från början så måste de för varje liten bit anpassa mängden fästfix efter underlaget. Vid fönstret är det bara en centimer medan det mitt på golvet har gått åt 4 cm!

Här ser man tjockleken på gegget under klinkret.

Tydligen är det tidskrävande och svårt att få till golvet. Om inte annat så märktes det på svettlukten runt killarna när de bytte om och tog fredag :) Idag har någon av dem varit förutseende inför slutförandet av golvläggningen och dränkt in sig med parfym för det luktar Jean Paul Gaultiers Torso i hela lägenheten. Angenäm doft!


Vi är så klart jättetacksamma för att de är så noggranna och man märkte tydligt på dem att de är nöjda och stolta över sitt jobb hittills för de ville gärna visa vad de gjort och lägga ut de långa vattenpassen för visning. Det är lite tråkigt att köksgolvet blir så högt över vardagsrummets golv men jag hade en vag minnesbild av att det var så även hos grannen under så jag gjorde ett studiebesök hos honom och fotograferade lite för att visa våra byggare hur man kan lösa det.


Här är grannens öppning in till köket från hallen (lägenheten är exakt likadan som vår) och där satt en eklist som utjämnade höjdskillnaden. Snygg! Jag ville även spana in listen mot vardagsrummet och jag valde mellan att ta av mig skorna och tassa dit med svettiga barfotafötter eller behålla skorna på i hans pedantiskt, välstädade lägenhet och jag valde det sistnämnda. När jag sedan tittar bakåt över det svarta köksgolvet går det klart och tydligt att följa mina fotsteg genom hela köket då jag gjort tydliga dammavtryck efter mig. PINSAMT!

Grannen ställde glatt upp och poserade med tummen för att vi skulle få en uppfattning om höjdskillnaden på hans golv och det verkar vara motsvarande höjd hos honom också. Han är inte så nöjd med listen mot vardagsrummet och det kan jag förstå för det var inte alls lika snyggt med den här träbiten synlig underst och en guldlist ovanpå! Bättre att ha likadant på båda ställena och jag har visat dessa bilder för våra killar nu så att de vet hur det ska respektive INTE ska se ut.

De hade också knackat bort det gamla, fula klinkret i lilla toaletten under dagen.
  
Före och efter..

Ljudet när de sågar i klinker... AHHHH, det går rätt in i märgen, nerverna, hörselsystemt... Tur att det är stora ytor och relativt lite som måste sågas till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0