Fortsatt fix

Idag har äntligen den buckliga diskhon blivit utbytt mot den nya, heltäckande diskbänken. Det var några kritiska ögonblick när bänkskivan skulle sågas av för vi var tvugna att ta loss hela bänkskivan och det är inte några tjocka bitar runt spishällen - LÄTT att knäcka vid minsta misstag. Men det gick vägen som tur var!


Efter mycket slit blev det också ett hål för den nya blandaren (vi saknade rätt sorts borr).

Diskbänken är från Franke och specialbeställd för våra mått med en stor ho. Blandaren heter LEA 176 och kommer från Tapwell.

Nu ligger det nytt silikon runt hela bänken och vi har därmed tagit ett stort kliv framåt med färdigställandet av köket. Efterbilder på detta kommer imorgon när det är dagsljus.

Jag har under dagen spacklat igen alla hål och målat hallstommarna med häftgrund för att få väggfärgen att fästa. Stommarna har en avvikande vit färg jämfört med fronterna och såg tråkiga ut så tanken är att de ska få samma yta som de omgivande väggarna.

Det 60 cm breda skåpet som tidigare innehöll kyl och frys är numera hallgarderob och det finns vissa spår av dörrarnas tidigare historia som fronter kvar på insidan. Måste komma på  någon bra lösning att dölja dessa hål. Att måla blir nog inte så snyggt men jag funderar på att sätta en tunn trälist över hålen med små krokar på för halsdukar och nycklar. Eller så köper jag självhäftande laminat/plast och tejpar för hela insidan? Tål att tänkas på..

Vi har satt silikon runt stommarna för att det ska se så enhetligt ut som möjligt med väggen. För att behålla skohyllan vi redan hade har stommarna fått samma djup vilket är något större än nischen i väggen men det känns ändå inte som att hallen blivit för smal. Tack KB för att du fotograderade din systers hall - vi har helt klart hämtat inspiration från den och kommer bygga en sittbänk i öppningen mellan högskåpen, precis som de hade.

TU har jobbat vidare med hyllplanen över tvättmaskinen i vår lilla hall. Vi ska bygga lite förvaring där och så småningom blir det en skjutdörr för hela öppningen.

Pappa har också hunnit med att koppla in vatten i nya kyl/frysen och det var ett litet äventyr för sig. Tillslut kom det vatten ur ledningen till allmänt jubel.Nu kommer det vatten ur tappen och isbitar ur maskinen. Färdigt för fest!

Mamma har varit världens bästa och springer efter oss med dammtrasor och dammsugaren för att hålla ordning medan vi kletar och klabbar ner.

Vi har också haft celebert besök från Anderstorp i form av Malla med familj. Lilla S struttade runt här och botaniserade bland allt byggdamm och skrot.


Kvällen avslutades med tapas på Caliente och nu är det ett trött gäng som sitter i soffan framför någon Zlatanmatch. Funderade för en stund sedan över varför jag känner mig så trött fastän klockan bara är 22:30 men när jag går igenom vad jag själv har skrivit så inser jag att det varit en lång och intensiv dag. Hur skönt som helst att bocka av så många tunga poster på to do listan! TACK TACK, mamma och pappa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0