Fixarhelg

Första helgen på länge som vi inte har några direkta planer! Detta firade vi genom att göra en lista på saker vi ska fixa med:

* hämta TU:s sängar på lantstället
* köpa lister till sovrummen
* tömma skräp i Vanadisbergets soprum
* returnera överblivet kakel till Bauhaus
* tvätta bilen (stackars Lennart är så smutsig att vi knappt kan ta oss in och ut ur honom utan att bli smutsiga själva)

Utöver detta hade vi några mindre konkreta punkter på listan som att kolla kök, vitvaror och utemöbler till balkongen.

Vi startade dagen med sopberget, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Alltid lite fascinerande att komma dit och se vad som slängs. Detta piano stod mitt i gången med tangenterna sönderslagna och spridda i högar över golvet.

Nästan lite sorgligt att se ett instrument stå så sönderslaget och övergivet djupt nere i berget bland alla sopor.Man kan ju undra var det har befunnit sig och varit med om i sitt liv och vad som hänt som gjort att det nu slutar sina dagar på detta sätt.

Efter Vanadisberget åkte vi vidare mot Bromma och Bauhaus. Passade också på att kika in på Vedum kök för lite inspiration.
   
Vi är eniga om att vi vill ha en bänk i rostfritt vid diskhon och diskmaskinen men att vi inte tycker det är så snyggt när induktionshällen är fäst på rostfritt.


TU har dock inte släppt badrums- och tvättskrubbsrenoveringen riktigt än och har snöat in sig på tvättmaskiner. Jag tycker det kan vänta då vi har tillgång till stor tvättstuga en halvtrappa upp i huset samt med tanke på att vi har ett kök som står halvrivet och behöver kittas med massor av vitvaror. Efter Vedum styrde dock bilen till Elgiganten för ett "litet span" och innan jag visste ordet av hade vi en säljsugen försäljare på halsen som gick igenom tvättmaskiner i detalj med oss.

TU hade spanat in en sort redan innan vi kom dit, Ariston Hotpoint, som är kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Jag använder inte torktumlare i någon större utsträckning, men det är praktiskt till sockar, lakan och kuddar mm och att ha en kombinerad maskin sparar en himla massa plats som jag hellre använder till ett torkskåp.

Efter en stunds genomgång av fördelar och nackdelar med en massa modeller stod det klart att TU:s span på Ariston Hotpoint var klokrent för oss och TU drog igång prutandet. Först var säljaren skeptisk men när han insåg att vi (jag drogs med i inköpslusten av bara farten) var beredda att slå till där och då, frågade han vad vi hade tänkt för pris för att göra en snabb affär. Det slutade med att vi fick ner priset med tusen kronor och glatt gick vi ner till lagret för att hämta det enda exemplaret som fanns på lager enligt datorn i butiken. Men tji fick både vi och försäljaren för lagersaldot stämde inte så det slutade med att de fick beställa hem en ny maskin åt oss med leverens nästa vecka. Prutat, betalat och klart!

Ariston är ett stort märke i Europa och på ingång i Sverige. Tvättmaskinen rymmer 8 liter tvätt och 6 liter tumling vilket är mer än vad en  "normal" tvättmaskin tar och den gör sitt jobb på 54 decibel undantaget centrifugering.

Med tanke på att vi hade siktet inställt på att hämta sängar på TU:s lantställe så var det lika bra att vi inte fick med oss maskinen för då hade vi fått åka hem och lasta av mellan. Istället puttrade vidare mot Nykvarn och lantstället som ligger på en ö i sjön Yngern. (För er som tycker det låter bekant så är det i de här trakterna mc-gänget i Stieg Larssons böcker håller till) Man kan inte ta sig till ön med bil för det finns inga förbindelser med fastlandet så det kändes angeläget att komma ut och hämta sängarna medan isen ligger kvar. Måste erkänna att det var lite läskigt till en början för det låg en hel del vatten på isen.


Koll av hållfasthet och tjocklek

Tu poserar med åran och repet han lovat att rädda mig med om jag skulle gå igenom isen.

Vi försökte av säkerhetsskäl att inte befinna oss på samma ställe på isen så inte båda skulle gå igenom men vi ville ha en Tzz- och BD-bild. :)

Det var dock ingen fara för tunn is och vi kom säkert över till ön, hittade en kärra och kånkade ner sängarna från övervåningen i huset. Varför allt detta besvär för några sängar när vi a) redan har en fin säng b) det går att köpa nya? Svaret är att U köpte dessa sängar till sin förra lägenhet och de är tydligen outstanding i komfort och finns inte längre att få tag på (?) men då han byggde om sin lägenhet fick de inte plats och han gjorde den säng vi har i nuläget. Handyman!Tanken är att denna fina, egenbyggda säng med utdragslådor ska vara kvar i gästrummet och de sängar vi släpat på ska in i vårt nya sovrum.


TU har fått ut vagnen på isen



Jag är så snabb med vagnen att TU inte lyckas få till skärpan ens en gång :)

Efter lite pusslande hade vi fått in sängarna i Lennart och färden gick vidare mot Coop byggvaruhus där vi hört att de har så breda lister som vi måste ha. Tyvärr hittade vi inte något som passade så punkten lister misslyckades vi med. Lennart fick dock ett bad och står nu i garaget med sängarna (som vi inte orkade bära upp igår) och glänser förnöjt.


Kommentarer
Postat av: mallamys

Vad ni fixar och trixar, duktiga ni är! badrummet ser verkligen jättefint ut, roligt! Kommer upp till sthlm 1 maj, är ni hemma då, vor mysigt att se hur ni har det? kramis

2009-03-22 @ 21:12:04
Postat av: Tessan

Ni är ju bara heeeelt underbara!!!



Pusse

2009-03-23 @ 20:31:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0