Renoveringsprojekt Klara Norra

Tänkte, lite sent men ändå, dokumentera vår renovering av "rökboet" vi köpte i maj 2008. Vi visste nog inte riktigt vad vi gav oss in på när vi - som vi tyckte då innan finanskrisen- fyndade vår 3,5:a i Stockholm. "Vi är väl händiga och fixar till den lätt". Efter 20 års kedjerökning av tidigare ägaren finns det en del att göra! TU investerade i en snickarbänk (träslöjdslärarens dröm?) som vägde ton. "Bra att ha när vi ska såga och snickra".

Första helgen hade vi fantastisk hjälp av nära och kära! Vi hade aldrig klarat det utan er! 

Först fick vi skrubba vägga och tak med målartvätt för att få bort fet smuts och nikotin. Det rann gulbruna små bäckar från taket när vi skrubbade med målarfärg.

På bilden ovan ser man en gräns mellan tvättad och icke tvättad vägg vid fönsterkarmen. Vansinnigt äckligt!
Snacka om anti-rök! Borde släpat in ett gäng tonåringar i förebyggande syfte.

Skurtrasan efter ett enda drag i taket..



I gästrummet fick vi riva bort all tapet för att få till en yta att måla på. Här är det PA som assisterar med rivning.
 



PN och OH lägger skyddspapp i hallen

 
PH gjorde några timmars målning i hallen.


Mästermålaren nr 1 - TG! Han hade kollat på Jonny och Mattias påTV och spanat in den rätta tekniken och var helt grym på takmålning. Flamsig och hög av färglukten blev vi och nivån på skämten var INTE hög efter en timme. Färgen fick namnet "dryyyyyg östermaaaalmsvit" och konkurrerar med stockholmsvit.


Matrast i fabriken. Huvudanvändningsområdet för den stora, tunga hyvelbänken. Ett förslag från kökspersonalen var att servera maten i rännan då vi inte hade porslin. Bara för grisarna att sleva i sig ur hon :)

Pappa var förste arbetsledare och la på några dagar in nya trägolv i sovrummen och hallen. Klickgolv från K-Rauta. Paketen med planken var för långa för hissen så grabbarna grus fick köra ett träningspass som heter duga upp och ner i trappen 5 våningar för att få upp dem.





TU:s systerdotter på besök och FÅR rita på väggen under stor förtjusning.


Utsikt från vårt fönster mot gatan. Gamla posthuset åt ena hållet och Kungsgatan åt andra.

Soligt och fint var det i somras men vi var knappt utanför dörren på hela sommaren men solnedgång med luftballong gick som tur var att njuta av från fönstret.

TU tar en powernap. Har man inga möbler tager man vad man haver för en bekväm sovplats.



Kepsarna tillhör min kära sambos familj och är tydligen ett nödvändigt inslag vid målning. Fanns ingen i Tullans storlek. :) Inte min heller för den delen..

Kommentarer
Postat av: Fam Forslund

Vi kommer följa er med spänning!



Kram på er vänner

2009-01-07 @ 23:04:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0