Lördag 21/2

Skönt med helg! Jag och TU hade en mysmorgon medan Stasys fortsatte arbetet med kaklingen. Vi spånade på förslag till dörrlösning för tvättskrubben och sovrummet bland annat.

Vid lunch gick vi in och pratade med Stasys, eller rättare sagt, TU pratade och jag fotograferade och filmade deras stappliga diskussioner på tyskengelska. TUR att det universala kroppsspråket alltid fungerar! Jag har filmat dem in action när de diskuterar bastupanelens riktning, början och slut och funderar på att publicera detta klipp på Youtube så att jag kan länka det till bloggen. De sliter för att förstå varandra och vevar och viftar med armar och till slut får TU tag på en penna och börjar rita det han försöker säga på väggen. Kanske inte helt okej att hänga ut stackars Stasys dock så klippet får nog stanna i privat ägo.
   
Här avhandlas halvväggen för bastuaggregatet.

 
TU får tag på lasermätaren (eller vad heter denna fantastiska pryl?) och börjar fara runt med den i hela badrummet. Han får tillslut en guidad visning av hur den fungerar av Stasys....

..som äntligen får fortsätta sitt jobb istället för att störas av oss. Karo har berättat för TU att Stasys ska åka hem till Litauen på tisdag och det känns tråkigt att han inte ska fortsätta tills det är klart. Han hade gärna fått fortsätta på köket också nu när vi börjar bli bekanta med varandra.



Här är fondväggen på plats. Samma platta ska nu fortsätta ner på golvet och det kommer läggas under söndagen och måndagen om allt flyter på som det ska. Enligt beslut från föreningen får man inte renovera på söndagar men Stasys och Karo vill köra på och det kommer inte låta mer än det ljud som uppstår när plattorna sågas (vilket inte är helt obetydligt dock) så vi sa att det är okej.

 
En riktigt härlig vinterdag med snö och kyla och här är vår nya balkong, snötäckt och med utsikten över huset mitt emot. Vi lämnade lägenheten och åkte till TU:s morbror för att fira hans 50-årsdag på eftermiddagen. Fantastiskt god mat och trevligt! Efter det drog vi vidare till Tzz för 40-åringen BD:s surprisemiddag. Ännu mer fantastisk mat och trevligt umgänge. Vilken dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0