Inredningshjälp

Nu har den trevliga damen som hjälpt oss att rita soffa på BoConcept varit på hembesök hos oss i nästan tre timmar. En stor del av tiden gick åt till att utvärdera de två lösningar som kvarstår sedan jag kommit på att jag MÅSTE ha ett högerhörn istället för det öppna avslut som är inritat på första förslaget. (Se nedan)

Jag har funderat på varför det hörnet känns mer rätt för mig att sitta i och kommit fram till att det nog beror på att jag har lite nedsatt hörsel på mitt vänsteröra och det känns därför mer naturligt för mig att vända min högersida mot TV:n. Gick in på BoConcept i fredags för att helt enkelt spegelvända lösningen ovan eller kolla om man kan sätta dit ett vanligt armstödsslut på redan befintlig lösning.

Efter några turer fram och tillbaka kom vi på att vi helt enkelt kan ha den lösning som finns som visningsex i butiken bortsett från att en del tas bort på schäslongdelen. Soffan ser då ut som den på bilden nedan men minus den korta biten där de tre kuddarna ligger samt vänd åt andra hållet.  


BoConcept har ett erbjudande nu om hembesök med inredningshjälp för 1500 kr som sedan dras av när man köper något och detta fick jag vår dam att gå med på att göra hemma hos oss trots julruschen. Extremt nöjd och glad med denna lösning gick jag hem med nya ritningar till TU som tyvärr inte var lika förtjust och hakade upp sig på divandelen i fotografiets nederkant. SUCK!

Nu har hon alltså varit hos oss och ritat och skissat och kommit med massor av möblerings- och belysningsförslag och det enda som kvarstår nu är för TU att bestämma sig för divan eller inte divan. Jag är helt klar med att jag vill ha det som på bilden för visst, vi tappar en sittplats när det sticker ut en divan kontra ett helt rakt avslut men om vi ska kolla på soffans huvudsakliga funktion så är det att vara en liggplats framför TV:n, med en bok. Ett ställe att krypa upp i och mysa på 360 av årets dagar. De andra fem dagarna när vi har fler än sex gäster får det helt enkelt bli så att puffen flyttas fram och förlänger divandelen så att vi får ett stort U och hörnen blir helt enkelt obrukbara i det läget. Men ååååååååhhh, vad gôtt jag kommer ha det i mitt hörn alla andra gånger. Jag kan dock tänka mig att göra soffan helt rak i högerkanten om det är jätteviktigt för TU.. Man måste kompromissa i en relation! Båda lösningarna kommer bli bra enligt inredaren och vi (läs TU) ska bara sova på saken och ta ett beslut till imorgon.

Jag har alldeles själv kommit på den lysande idén att ta de överblivna stommarna från köket och korta ner djupet på dem och bygga hallförvaring av dem. Detta tyckte inredaren var strålande och hon föreslog att vi tar det smalare skåpet och bygger en skoförvaring i det från golv till tak. Det bredare skåpet blir lagom till jackor.

Vi vill inte att det bygger ut djupare än vad hallnischen är så stommarna måste minskas ner till 33 cm ungefär. Dörrarna är matchade i samma nivå och har suttit på kylen och frysen förut.

Borde kunna funka med köksfronter även i hallen? Känns bra att det kommer till användning!

I köket dissade hon nya överskåp ovanför kylen och tyckte att vi ska behålla rymden ovanför. Då måste vi korta ner det kvarvarande högskåpet till ugnarna men det är ju inga problem..

Troligen måste ugnsskåpet stå kvar där det är nu för att dörren till kylskåpet ska gå att öppna helt. Inte helt optimalt men nu blir det nog så. Vi måste också flytta ner elhålet ovanför kylen så att det inte syns.

Vi har kollat på köksbordet på bilden nedan. Det är 140 cm i minsta måttet och lagom hos oss. Kan sedan fällas ut och bli 192 cm med en borstad stålskiva som fälls ut i mitten. En annan sak som är bra med det här bordet är att det inte finns ben som är i vägen och att det i ytan och tjockleken matchar vår köksö. Bara att slå till!

Till detta vill vi hitta plexiglasstolar eller något vitt diskret.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0