Lamp- och disk(h)orunda

Gårdagens tema på the never ending story med köket var belysning och diskho. Vårt mål var att göra ett tappert försök att hitta ett billigare alternativ till den Frankediskho vi fastnat för. Det gick sådär.. Fascinerande att en diskho med i princip samma mått kan kosta 1100 kr på IKEA och 12 000 kr för den variant jag vill ha?! Det skiljer i och för sig ganska mycket i design och IKEA har inga fyrkantiga hoar och det vill jag ha.
   
Köksarkitekten på Fredells föreslog den här planlimmade med avrinningsyta över vår diskmaskin och jag gillar den! Frågan är bara om det ska vara en eller två hoar..

Fördelen med denna varianten är att blandaren ska monteras på diskhon och att det är planlimning för då kan snickaren såga ur hålet och vi slipper betala dyra pengar för att bänkskivetillverkaren ska ordna med detta. Den bänkskiva det lutar åt kommer från ett köksmärke som bara monterar dit sina egna diskholeverantörers hoar och de tar duktigt betalt för det också. På det här sättet slipper vi det och kan bara beställa skivan som den är!

Vi gjorde också ett besök på Hornbach för att spana in de takspotlights vi sett i Hästevik hos J och A. De kommer nog bli bra hos oss också!






På lördag ska vi beställa köket! AAAAAAHHHHHH!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0