Köksinredning inhandlat :)

Aahhhh!! Vi köpte kök på IKEA igår!


Ett jättekliv framåt för oss och en oerhört tung börda som släppte från axlarna. Efter otaliga besök på IKEAS ritningsavdelning kunde vi igår sammanställa den slutgiltiga listan och lägga beställningen. Det tog fyra timmar! Vi hade turen att få samma kompetenta tjej som hjälpte oss så förtjänstfullt förra gången vi ritade och nu sitter vi alltså med ett komplett kök så när som på den långa diskbänken utmed väggen.

Det blev vita luckor Solär med infrästa handtag. Bara att slippa välja handtag känns helt fantastiskt skönt!


Det bästa av allt är att det kommer transporteras hem till oss, ända in i lägenheten och vi kommer inte behöva skruva en enda skruv för att få det på plats. DET är total lycka just nu! Inget bärande av kartonger, läsande av instruktioner, skruvande och pusslande. Underbart!
Fredagen den 15 maj är beräknat leveransdatum och hantverkarna börjar arbetet den 18 maj så det ska förhoppningsvis inte innebära några problem.

Vi beställde en högblank, vit laminatskiva till köksön och den har lite längre leveranstid, ca 5 veckor. Tack vare IKEA:s kökskampanj just nu fick vi 5000 kr att handla annat för (1000 kr för varje 10 000kr man handlar kök för). Kommer inte vara några problem att spendera för vi är sugna på att bygga ett förvaringssystem i sovrummet bland annat. Vi behöver också inredning till kökslådorna och en del nya kastruller för induktionshällen.

Vi hann också med att hämta parkettgolvet som vi ska ha som fondvägg i köket igår. Mörk, borstad ek.. Blir förhoppningsvis snyggt till allt det vita.

Det som återstår för oss nu är att bestämma vilken bänkskiva vi vill ha till långa diskbänken och vilka hoar vi ska ha samt fläkt. Övriga vitvaror har vi koll på och där återstår nu själva upphandlingen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0