Inredningsköpcentrum i Warszawa

Ett av målen med resan till Polen var att kolla in soffor och förhoppningsvis hitta en som kan matcha den vi redan har. TU hade på förhand fått tips om tre stora köpcentrum för inredning och den första klarade vi av direkt efter ankomst till flygplatsen.


Vi tog en sväng på ett byggvaruhus för att göra en prisjämförelse :) Gissa om det kändes märkligt att helt plötsligt befinna sig i ett annat land, med ett främmande språk men samma produkter och miljö som hemma. Vakterna stirrade snett på oss när vi knatade in med våra kabinväskor och drog runt i gångarna mellan diskbänkar och gardiner.


Till alla våra husägande vänner och släktingar tog vi denna bild: trädgårdstomtar med strålkastare för ex fasadbelysning. Akta er för att fylla år eller ha någon form av fest den närmaste tiden...


Mycket var som sagt sig likt med Sverige.. TU testar i vanlig ordning decibelstyrkan på varje fläkt han passerar.


Här har han fällt upp en sittpuff och testar sittkomforten. En mycket smart puff som fälls ihop i tre led och bildar en helt vanlig sittpuff med överdragsklädsel. Behöver du en extrasäng eller mer sittplats öppnar du bara upp tyget och fäller ut puffens delar så blir det en säng eller sittdel.

    

Det inredningscentrat vi besökte på fredagskvällen var det största och finaste jag sett! Gigantiskt hus med hur många inredningsbutiker som helst och massor av skyltade hörnor och passager överallt. Trodde att det skulle vara mycket mer öststatsaktigt och "polskt" och alla mina fördomar har kommit på skam! Dyrt, exklusivt och väldigt fint var orden och hur de finansierar sina lokaler är för mig en gåta för vi var i princip ensamma i detta jättekomplex hela fredagseftermiddagen och kvällen. Allt fanns representerat i specialbutiker - kök, badrum, utemöbler, inredningsdetaljer, soffor, lampor,braskaminer, gardiner - allt man kan tänkas behöva i ett hem.


Gillade denna soffan! Påminner om den vi sett ut här i Sverige fast den här gick att fälla genom att dra ut sittdelen och så blev det en liggsoffa istället. Kuddarna gick att placera på olika sätt också beroende på soffans utdragsstatus vilket syns på bilden och det ändrade helt karaktär beroende på vilken man valde.Fanns ett stort urval av tyger och skinn att välja på. Prislappen dock ungefär i samma klass som den vi redan sett ut här i Sverige. Tyyyypiskt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0