Nu är vi igång igen!

Igår kväll kom Peter (elgubbens son) och hans tre hantverkare och kollade vad som ska göras samt ställde dit alla sina verktyg. Det kändes jättebra för de talade om hur de skulle fixa till saker, vilket material de tänkte använda samt kom med förslag på lösningar. So far so good med andra ord.

Vi enades om att de ska starta med att riva ut klinkret och att de ska göra det så försiktigt som möjligt för att inte skada värmeslingorna under. Händer det måste ALLT rivas ut igen. De skulle börja inne vid väggen där det inte ligger slingor för att sedan lättare komma åt under plattorna.

TU ringde Fredells i morse för att beställa hem 20 kvm nytt klinker.. Ingen kul utgift!

Nu fick jag precis en statusrapport från grabbarna och tur i oturen så har klantkillarna inte lyckats fästa klinkret särskilt väl i fixet så plattorna släpper lätt och gissningsvis går ca 70% att använda igen. En mycket välkommen nyhet! Nu måste vi bara bedöma hur många fler kvadrat vi behöver och ändra beställningen hos Fredells.

Deras tidsbedömning för köket är 10 dagar.. Vågar såklart inte hoppas på det men gläds åt att det är igång igen. De kommer jobba 10 timmar om dagen med två gubbar så om de inte är lika inkompetenta som de förra bör det gå raskt undan. Efter köket fortsätter de med vardagsrummet, hallen och den lilla toaletten. Det kommer kännas lite märkligt att åka på semester mitt i allt nu när vi är så vana vid att behöva granska allt. Får se hur vi löser semesterschemat.

Bilder kommer i kväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0