Bredspackling och handdukstorkskval

Måste erkänna att jag är ganska imponerad av dem som behärskar bredspacklingens konst efter att själv ha spacklat upp vår gästtoalett i höstas. Trots att det var min avsikt att väggen skulle se lite "murad" ut och att ojämnheter därmed är okej var det inte lätt att få till det snyggt. I morse när jag kom upp stod killarna och bredspacklade taket och väggarna i köket och nu står det på tork inför målningen och jag försökte göra en stilstudie för att lära mig knepet och konsten.

De var tvungna att spackla över allt det som de förra grabbarna hade gjort då det var snett, ojämnt och fult gjort.

Under dagen har de lagt två rader med klinker och sedan inväntat vårt godkännande ikväll. Tyvärr kommer golvet att bli ganska mycket högre än vardagsrumsgolvet då de är tvugna att lägga en hel del fix under för att få det jämnt. Alternativet är att bila bort allt flytspackel, fix, golvvärmen och göra om det från början och det känns inte som ett alternativ. Vi får helt enkelt leva med en nivåskillnad och hoppas att vi får till en snygg övergång med tröskel mellan rummen.

Det här med övergång mellan rum och olika golv är något som de förra killarna inte hade en susning om också. De hade lagt klinkret ända ut i dörrpostens kant istället för i mitten av posten vilket hade gjort att listen/tröskeln hamnat inne i rummet istället för i kant med öppningen som det kommer bli nu.

Vi har godkänt de här två raderna och imorgon kommer de lägga dit så gott som hela golvet vilket är bra för det behöver tydligen stå och torka till sig över helgen vilket gör att de inte kan jobba inne i köket utan måste sysselsätta sig i hall, vardagsrum och gästtoaletten. Och där är det fullt med prylar.. Fattar inte att vi bott så länge i detta kaos med så liten faktiskt boyta som vårt sovrum!

Vardagsrummet från köket...

... och hallen från vardagsrummet. Nu sedan de nya killarna har kommit är det ändå välstädad och i ordning jämfört med tidigare. I vänstra hörnet ser ni kylskåpet och diskmaskinerna (ja- vi har två så är någon spekulant på en av dem är det bara att höra av sig) skymta under plasten.
Bortanför dem tornar allt material som ska användas till lilla toaletten upp. Vi har bestämt oss för att göra i ordning det också trots mitt tappra uppfräschningsförsök i höstas. Nu när det andra badrummet är så fint vill vi att detta ska vara lika fräscht och det är det INTE i dagsläget. Golvet har passerat bäst-före-datum för länge sedan.

Eller? Känns väl fräscht?! :)
Vi har beställt samma klinker som i stora badrummet fast 15*15 cm och väggarna ska bara spacklas lite bättre/snyggare och målas med vitt. Jag fick INTE anställning som spacklare hos Peter som äger byggfirman. Förstår inte varför? ;)

Han verkar vara noggrann med vilka killar han anställer och om vi är det minsta missnöjda med något de gör vill han veta det. Han citerade ett polskt ordspråk/talesätt; "Om man har ett mjukt hjärta måste man ha en hård bak"  och han menade att han inte har utrymme för överseende med brister och slarv hos sina anställda för det är hans namn som står på visitkortet och han som tar smällen. Precis det jag försökte säga till Lukas när hans dönickar maskade av tiden hos oss dag ut och dag in!

När det gäller lilla toaletten återstår nu för oss att skaffa en toalett, ett litet handfat med komod och en ny handdukstork. Egentligen fyller en tork ingen funktion i gästtoaletten men vi behöver den för värmens skull i vinter och när det nu finns vattenledningar och vattenvärme gratis så är det lika bra att utnyttja det. Vi ska dock installera en lite mindre och snyggare sort än den här.

Gillar den här från Dryson men den kostar ca 10 000 kr och det är lite väl saftigt. Skulle vara snyggt att ha i hallen som klädhängare/element..

Den här modellen, Hafa Kioto, ligger högt upp på listan. Hyfsat pris, ca 2500 kr och ganska enkel och om jag har fattat det rätt så är den gjord för vattenburen värme.

Den här från REJ, Bamboo Duo är också snygg och passar bra i storlek. Frågan är bara hur man ansluter vattenrören på ett snyggt och bra sätt? Den kostar ca 5000 kr också vilket inte heller faller inom budgeten för gästtoaletten.

Man skulle också kunna tänka sig att ha en enkel stång och istället sätta den på långväggen för att inte ha handdukstorken i fokus i rummet. Undrar bara om det ger tillräckligt med värme? Man kanske ska ha två som det är på bilden? Dessa stänger kostar 2200 kr styck.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0