Världens längsta dag

Började dagen med morgonmöte med varsin dator där vi gick igenom de bilder och ritningar vi har hittills för köket. TU gjorde en "to-do-list" för dagen på sin burk med följande innehåll:

1) Ringa hantverkaren
2) Bestämma slutfinnish på ritningen
3) Fredellsbesök för att kolla klinker och golv för fondväggen
4) Returnera toalettpappersrullshållaren som inte passade till Badrumsgruppen
5) Hämta kylskåpet på kontoret
6) IKEA för ritning
7) Packa ur det sista ur köksskåpen inför morgondagens nedmontering samt städa dessa

Ett späckat program med andra ord och vi har varit grymma på att uppfylla dessa punkter och några därtill!

Tilbringade nog två timmar på Fredells i det fina vädret. Killen som hjälpte oss med klinker och golv i början föste mer eller mindre ut oss när han såg att vi var kvar två timmar senare trots värme och strålande sol ute. Vi resonerar dock som så nu att det är bättre vi lägger manken till nu så att vi kan vara ute i solen i sommar istället. Våra timmar var dessutom väl utnyttjade och vi har med oss prover på både golv och klinker hem för avstämning i dagsljus imorgon.

Efter Fredells gick turen till IKEA Kungen kurva - trodde vi. Körde förbi gallerian Bo:X som bara har inredningsbutiker och fick ett infall att kolla in där. Pustellikök och Kitchen ligger där bland annat så vi hoppades på inspiration in i det sista. Vad som sedan hände har jag ingen riktig koll på för jag hade under hela morgonens planering av dagen förmanat TU att det minsann inte fick förekomma ett enda snedsteg från to do-listan (något som han är ganska bra på om man inte styr upp det hela) och med tanke på att vi bestämt att skjuta alla tankar på ny soffa och hur lägenheten ska inredas till hösten. En och en halv timme senare sitter vi iallafall på BoConcept med tre soffritningar och har ett gigantiskt soffköpbegär för en soffa som vi båda (!) tycker om. BÅDE i modell och utseende! Och tre gånger så dyr som vi kanske tänkt oss!

TU dansar krigsdans av glädje framför "vår" soffa. Inte lika snygg på bilden som i verkligheten..


Väldigt trevlig personal på det här stället och mysig butik med en liten bar i mitten med servering av tilltugg och bubbelvatten.

På väg ut ur BO:xgallerian råkade vi slinka in på Duka som hade 25% rabatt på allt och vips så hade vi inhandlat tre barpallar till nya köket! Vips och vips.. det tog väl en halvtimme att prova ut men ändå! För att vara oss är det snabbt jobbat. Är dock inte säker på att jag gillar dem.. Tycker sitsen ser ut som en traktorsadel till en gammal grålle men det kanske passar in i familjen?


Efter detta lilla snedsteg gick färden vidare mot Mediamarkt där vi ville kolla in fredagens kylskåpsspan: En Samsung Side-by-side-modell som verkar hur grym som helst.

Vill egentligen inte ha ismaskin i dörren men det är det på i princip alla modeller av denna sorten. Problemet med det är att det tar så mycket volym från frysdelen. Men i det här skåpet, som verkar hur grymt som helst, är det hela 420 liter kyl och 217 liter frys vilket är ca 100 liter mer än normalt. Båda delarna har också ledljus längst in som tänds när man öppnar dörrarna. Den rostfria ytan är behandlad med antiprint och jag provade att sätta fingrarna mot (eller rättare sagt antastade) dörrarna och det syntes inte ett spår efter min framfart! Skåpet har också en massa specialfunktioner som gör att varor ska hålla längre mm. Allt detta fantastiska för endast 25 595 kr! Som hittat? NOT! Vi hade nog kostat på oss det om det inte var för att vår kökslösning inte fungerar ihop med detta skåp. Storleken är klockren men dörrarna kräver utrymme för att öppnas och tanken är ju att den här typen av skåp ska stå för sig själv men vi vill ju bygga in och ha en ugnpelare bredvid och det går inte att lösa rent praktiskt pga utrymmesskäl. I nästa liv/lägenhet/hus kanske?

När vi konstaterat ovan nämnda platsbrist och insett att vi inte kan ha side-by-side fortsatte vi vidare till IKEA för att få en köksritare att hjälpa oss med smart lösning av kyl/frys/förvaring. Vi har ju vår grundritning klar sedan tidigare så det är bara vissa detaljer som behöver justeras. Fick hjälp av en jätteduktig tjej som fixade till alla våra frågetecken och hjälpte oss med bra lösningar. Vad glad man blir när man får proffsig hjälp! Allra gladast blev jag över att det går att bygga om fronten på diskmaskinen och frysen under diskbänken som TU kanske ska få, så att de ser ut som lådorna på övriga skåp. Jag vill att hela väggen ska liva och var inte helt nöjd med tanken på att blanda lådor och hela dörrar. Man köper lådfronter och så får snickaren fixa ihop det hela!

Vi kom också ett steg närmare lösning med ugn/microfrågan då IKEA kommer byta ut sina ugnar mot pyrolysvarianter någon gång under året (självrengörande) och då känns det inte aktuellt att ta deras produkter utan vi ska försöka få tag på något annat. Skönt att kunna minimera antalet ställen man kan göra sina inköp och val på :)

Måste inflika att bearnaissåsen är supergod på IKEA. Vi har ätit många måltider där senaste tiden och testat lite olika varianter på deras meny. Gott och billigt! Att vi varit där mycket och sent den senaste tiden har gjort att vi numera kan deras stängningstrudelutt som alltid spelas kl 20:00 när lamporna släcks och folk ska gå ut. Försökte undvika den idag för den är verkligen vedervärdig och matar bara om och om igen (smart drag för att få ut folk men borde vara ett arbetsmiljöproblem för deras anställda som tvingas lyssna på den jämt och ständigt) men det gick åt skogen. Bara att nynna med och marschera i takt ut genom kassorna!

På vägen hem fick TU ett ryck att vi skulle köpa en diskmaskin av en gubbe i Fruängen via Blocket. Han hade spanat in den tidigare i veckan och den ska vara en tyst modell från Siemens. Oanvänd och det enda kruxet är att den har elkontakt för Storbritannien. Något som tydligen ska vara lätt ordnat.. Efter många om och men och samtal till mamma för kontrollmätning av en diskmaskins standarddjup (!) packades apparaten in i Lennart för transport hem till lägenheten. Hoppas nu den fungerar..

Extremt glada och nöjda av dagens framgångar susade vi hemåt, men hade glömt att vårt nuvarande kök ska monteras ner i morgon förmiddag och att en av dagens to do var att tömma och packa ner det sista i skåpet, dvs tallrikar, glas och torrvaror samt städa ur dem. TU hade dock lovat bort oss på fest och i hasten kom vi på att vi inte heller hämtat ersättningskylskåpet vi ska ha under tiden vi är utan kök. Nu är dock alla skåp tömda och städade och kylskåp/frys rensat. Inte utan mankemang och sura miner så jag lämnar härmed dagens rapportering med en bild av anledningen till smolket i bägaren och konstaterar att vi haft en jättebra dag trots allt och att vi närmar oss målet allt mer.

Fastfruset i ett rött istäcke fanns lite av varje i frysen jag trodde var avfrostad, rensad och klar efter vår fadäs med sladden innan påsk...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0